Споконвіку було Слово…

На початку створив Бог небо і землю.

До цього часу люди шукають пояснення, як була створена наша земля, небо і все що є на землі, і, зрештою, як з’явилася сама людина. Дивно,  що маючи чітке пояснення, яке записане в Біблії, людина щось вигадує, створює свої філософії, намагається пояснити своїм обмеженим розумом те, що не піддається поясненню, не маючи підґрунтя і ніяких доказів.

Але Творець нічого не втаїв від людини.

Слово було у Бога і Слово було Бог! Все, що бачить наше око, створене Словом – Богом.

І сказав Бог: «Нехай буде світло!» І стало світло.

І сказав Бог: «Нехай буде твердь посеред води!» І стало так.

І сказав Бог: «Нехай з’явиться суша!» І стало так…

Весь навколишній світ був створений  Словом, яке сказав Бог. Тільки людину створив Бог за образом і за подобою своєю. І як доказ цього, людина також має слово. Тому, перш ніж людина щось творить, вона спочатку говорить, а потім творить.

Чому ж людина так противиться тому, про що говорить Бог, і все хоче пояснити сама?

Уподібнюючи людину Собі, Бог дав їй свободу волі, тобто вільний вибір: жити, слухаючи Бога, або – по своєму розсуду.

Бог є любов і створена людина також мала бути такою, щоб творити добро, розбудовуючи життя на землі. Тому єдина заборона для людини була, щоб не вкушати плід від дерева, яке називалось: «Дерево пізнання добра і зла».

Маючи вільний вибір, людина вирішила порушити заборону і пізнала зло.

Так відкрився гріх, який відокремив її від Бога. Дух, який Бог вдихнув в людину, став мертвим. Сама по собі людина дуже обмежена і знаннями, і часом, тому не маючи зв’язку з Творцем, вона не може пояснити багато речей, не може зрозуміти Бога, адже це Він є джерелом мудрості і знання.