Вихід є!

Церква 21 століття

Кожен з нас має своє власне уявлення щодо церкви. Хтось думає про церкву як про красиву величну будівлю з куполами і особливими атрибутами. Для деяких церква асоціюється з безпечним місцем для усамітнення і молитви. Є люди, у яких, навпаки, слово «церква» викликає критичне ставлення через виховання або негативний досвід спілкування з віруючими. 
Така різноманітність думок цілком природньо призводить до питання: а чи існує якесь універсальне визначення церкви? Чим насправді є церква? Для чого вона потрібна?

Як церква починалася
Історія церкви починається в Єрусалимі в день п'ятидесятниці у першому столітті нашої ери незабаром після вознесіння воскреслого Ісуса Христа на небо. У той день Його учні зібралися разом для спілкування. Біблія говорить, що зненацька зчинився великий шум і на кожного з присутніх зійшов Святий Дух у вигляді язиків полум'я. Завдяки цій неординарній події учні зробилися сміливими і мужніми, здатними без страху розповідати іншим людям про віру в Ісуса Христа мовами різних народів Землі. Спостерігаючи таке чудо, у той день покаялися в гріхах і приєдналися до учнів Ісуса три тисячі чоловік. 
Так переможно й могутньо Бог поклав початок створенню Своєї Церкви. Навіть зараз, через 20 століть, Бог продовжує будувати її. Взагалі, слово «церква» у перекладі з грецької означає "еклезія" (тобто зібрання покликаних, відокремлених від миру). Церква у Біблійному розумінні - це не будівля, а громада людей, віруючих в Ісуса Христа, які спільно Йому поклоняються і роблять добрі справи. 
Перші християни збиралися у своїх будинках, слухали вчення апостолів про Христа, спілкувалися, підбадьорюючи один одного у вірі, і багато молилися. Церква швидко зростала. Ці перші роки були часом підготовки до випробувань і гонінь, які незабаром прийшли на церкву. Оточуючим народам, що населяли у той час язичницьку римську імперію, не подобалося християнське вчення. Воно було повною протилежністю їх звичаїв та вподобань. Замість гордості та егоїзму церква проповідувала смирення й любов, замість жорстокості - милосердя та доброчинність, замість багатоженства - сімейні цінності. Тому християнство строго заборонялось, а самих християн мучили і вбивали за їхню віру. Але Бог зміцнював свою Церкву і ніякі гоніння не могли її похитнути. 
Храми, як окремі споруди для зібрань віруючих та молитви, стали будувати лише через три століття після початку створення церкви - за часів імператора Костянтина.  При ньому припинилися офіційні гоніння християн, а церква продовжила розширюватися. 

Чому Біблія називає церкву Тілом Ісуса Христа?
Люди, які відвідують церкву, найчастіше захоплюються індивідуальними містичними переживаннями відносин з Богом. Велику увагу вони приділяють зовнішнім обрядам. Наприклад, відвідати храм, поставити свічку, помолитися перед іконою тощо. Але насправді, відносини з Богом глибше й ширше. Глибше - тому що Бог чекає від нас не просто обрядових дій, а внутрішніх змін у характері, в мисленні і серцевому настрої. Ширше - так як Він бажає, щоб ми взаємодіяли з іншими віруючими для виконання Божого плану на землі.  
Біблія говорить, звертаючись до віруючих у Христа: «Отже, ви разом - тіло Христове і кожен окремо - частина цього тіла». Всі християни в усьому світі складають Вселенську церкву. Група християн, яка збирається в певній місцевості, називається помісною церквою. Кожен віруючий у церкві служить Богу своїми вміннями і талантами. Хтось має гарний голос і співає пісні, що прославляють Бога. Інші підтримують порядок у церковній будівлі. Хтось виховує новонавернених віруючих. Хтось молиться за інших. У кожного є певне покликання і призначення від Бога. І кожна людина у Тілі Христовому покликана Богом дбати та допомагати у міру своїх сил іншим віруючим.  

Церква - це сім'я
Поняття «сім'я» зазвичай асоціюється з місцем, де людина знаходить відпочинок та спокій. Це місце, де нас люблять і чекають. Де ми можемо отримати підтримку і прийняття. Біблія порівнює церкву з сім'єю, називаючи віруючих дітьми Божими, братами та сестрами по вірі: «Дух Божий свідчить разом з нашим духом про те, що ми діти Божі» (Послання до Римлян 8:16). Як радісно усвідомлювати, що Всемогутній Бог вирішив нас усиновити, стати нашим Отцем, щоб піклуватися про нас! Він любить нас і хоче мати спілкування в нами. # nbsp; Він обіцяє допомагати нам, коли ми зустрічаємося з кризами і проблемами у нашому житті.    

Церква 21 століття сміливо заявляє про себе у суспільстві. Вона покликана бути світлом у світі, де коїться так багато зла. Завдяки Тілу Христовому вчення Ісуса Христа сьогодні доступно кожному бажаючому дізнатися про нього. Місія Церкви також - творити добрі справи, допомагати страждаючим і знедоленим. У тих країнах, де прислуховуються до того, що намагається донести Церква, вищий добробут суспільства, менше війн і корупції. # nbsp;
Якщо ти бажаєш дізнатися більше про Бога, хочеш стати частиною Тіла Христового і бути корисним для багатьох інших людей, напиши нам.
Я і церква