Запитання-відповіді
Вопрос
Чи існує Бог?
Ответ
Всесвіт доводить існування Бога. Є всього три можливості для його існування.

1. Всесвіт був завжди.
Вчені заперечують таку можливість, тому що астрономічні і наукові факти свідчать про те, що Всесвіт з'явився у визначений термін часу.

2. Всесвіт створив сам себе.
Це фізично і принципово недопустимо, оскільки з нічого не може з'явитися щось. Якщо до існування Всесвіту нічого не було, то йому не було з чого створюватися.

3. Всесвіт був створений.
Це єдина та раціонально заснована можливість. Хтось, хто не є частиною Всесвіту, його створив.

Дивлячись на картину, ми знаємо, що її намалював художник, навіть не бачачи його самого. Окрім наявності картини не потрібно додаткових доказів існування художника.

А існування Всесвіту – доказ наявності його Творця, Який започаткував його.

Бог існував завжди, адже Він вічний. Повірити в Бога ми можемо завдяки картині Його творіння – світ, який оточує нас.

Віра в Бога важлива, але для виконання своєї ролі як творіння потрібно підкорити своє життя волі Творця. Ти можеш зробити це вже зараз.
Вопрос
Чи спростовує теорія еволюції Дарвіна існування Бога?
Ответ
Теорія еволюції не спростовує існування Бога, а намагається пояснити тимчасові зміни форм життя. Безперечно, форми життя здатні змінюватися, пристосовуючись до умов їх проживання. Така здатність є свідченням розумного створення живих організмів. Також теорія Дарвіна не пояснює створення життя або створення всесвіту.

Будь-яке зміна форм життя пов'язане з ДНК. ДНК забезпечує зберігання, передачу з покоління в покоління і реалізацію генетичної програми розвитку і функціонування живих організмів. В результаті багаторічних досліджень ДНК, вчені прийшли до висновку, що створення такого складного елементу живої клітини неможливо без мудрого Творця.

Прихильникам теорії еволюції Дарвіна немає підстав відкидати існування Бога, Творця всесвіту.
Вопрос
Чи може Бог створити таку гору, яку Сам не зможе зрушити?
Ответ
Відповідь «так» або «ні» в даному контексті працює так само, як і з питанням: «Ти вже перестав бити свою дружину?» Якщо відповісти «так», це означає, що раніше чоловік її бив, а якщо відповісти «ні», то це означає, що він продовжує це робити.

Бог, оскільки Він Всемогутній, може створити будь-яку гору, яку захоче. Також Він може зрушити будь-яку гору, яку Він створив.

А знаєш, є одна гора, яку Бог не зрушить, - твоя воля, твоя свобода вибору, твоя свобода приймати рішення. Він тебе створив, але ти приймаєш рішення, як жити.

А чи може Бог, Який створив Всесвіт, зробити так, щоб ти або інша людина змогли б прожити щасливе життя і потрапити до раю? Так! З Богом завжди і в будь-якій ситуації є вихід.
Вопрос
Чи достатньо бути просто хорошою людиною, щоб потрапити на Небеса?
Ответ
Це поширена думка в наш час. З точки зору багатьох, хороші люди після смерті потрапляють в рай, на Небеса.

Гарна думка! А чи правильна? Поміркуймо разом.

Бог - Господар Небес, це просто і зрозуміло: Він створив все, і Небеса також. Щоб прийти в чужий будинок і сказати: «Я буду тут жити», потрібно, як мінімум, знати господаря будинку і його думку з цього приводу. Не можна просто проходити повз крутого будинку і подумати: «Супер, мені подобається! Буду тут жити ». Так вчинити - порушити закон!

А коли йдеться про життя на Небесах, недостатньо нашої думки, як туди потрапити. Нам важливо познайомитися з Богом! І дізнатися, що ж потрібно, на Його думку, щоб, коли прийде наш час, потрапити на Небо.

Бог бачить не тільки вчинки, а й серця людей! І Він бачить, що немає жодної людини, гідної вічного життя в раю.

Чому?

Твоя оцінка людей може бути помилковою. Хоча навіть Бог вчить дивитися не на слова, а на вчинки, на «плоди». Але і в цьому випадку ти не бачиш того, що всередині людини: його внутрішні війни, переживання, бажання, мотиви.

Звичайно ж, деякі люди роблять менше зла, ніж інші. Але безгрішного немає жодного! Тому всім нам потрібна милість і прощення Боже, щоб уникнути покарання, якого ми заслуговуємо. Тільки отримавши прощення, можна потрапити на Небеса.

Тому 2000 років тому Бог зійшов на землю в образі людини Ісуса Христа, був розіп'ятий на Хресті і помер, щоб взяти на себе покарання за гріхи людей.

Він воскрес на третій день - і тепер пропонує вічне життя і прощення всім, хто визнає свої гріхи, каятися в них і прийняти Ісуса Христа Господом і Спасителем. Якщо ти це виконаєш, то спасешся. Найкраще це зробити прямо зараз.

Так, це може звучати легко і складно водночас, але для цього Бог дав нам інструкцію - Біблію. Познайомся з Господарем Небес - і Він обов'язково покаже тобі шлях до Нього.


Написано на основі наступних місць з Писання:
Ісая 53: 5
Івана 3:16
1-е Івана 1: 8-10
Дії 17:30
Римлянам 10: 9-10
Дії 16:31

СТАТТІ
ЧАСТІ ЗАПИТАННЯ
ІСТОРІЇ ЖИТТЯ
© 2020-2021 Бог дає вихід
Не знайшов відповідь?
Напиши нам у будь-який з цих месенджерів - і ми відповімо тобі!
+380 44 501 69 36,
+380 97 177 22 42,
+380 93 573 44 91,
+380 66 406 65 01;
skype: lifeline.victory
сайт: lifeline.victorychurch.org.ua
ЛІНІЯ ЖИТТЯ 24/7